Bezoek bediencentrale Maasbracht Gepubliceerd op: 10 mei 2016

Op vrijdag 15 april 2016 heeft een gemêleerd team systems engineers van de Technische Universiteit Eindhoven, bestaande uit professoren, promovendi en studenten, een bezoek gebracht aan de nieuwe bediencentrale in Maasbracht. Het TU/e team doet onderzoek naar de modularisatie en selectieve standaardisatie van sluizen in kader van het Multi-Water-Werk project, zowel in het civiel-mechanische domein als in het automatiseringsdomein.

Bij de bediencentrale is de groep enthousiast ontvangen door John van Dinther. Het contact was gelegd op de workshop Model Based systems Engineering van RWS op 4 februari 2016, waar Tim Wilschut een presentatie gaf over ‘Een functie-componentenplatform voor sluizen’.

John van Dinther trapte af met een presentatie over de uitdagingen waar het team RCZ voor stond tijdens het realisatieproces van de centrale. Bijvoorbeeld het eigen maken van het relatief nieuwe functioneel specificeren en enerverende discussies met de (bouwkundig) architect. Deze presentatie gaf interessante inzichten in het realisatieproces en constructieve `hands-on’ feedback op werkwijze omschrijvingen gebruikt binnen RWS. Zie meer info over de bediencentrale op: http://www.rijkswaterstaat.nl/water/projectenoverzicht/bediencentrale-maasbracht/index.aspx

Aansluitend heeft John de groep rondgeleid door de verschillende bedien- en technische ruimtes in het gebouw waar hij vooral inging op de technische inhoud zoals, de client-server systemen en secundaire data routes om een hoge betrouwbaarheid te garanderen. Kortom, een interessante middag die het TU/e team weer een stukje verder heeft geholpen in hun onderzoeken.

Meer info over de vakgroep van de TU/e is hier te vinden: https://www.tue.nl/universiteit/faculteiten/werktuigbouwkunde/onderzoek/onderzoeksgroepen/control-systems-technology/research/research-areas/systems-engineering/

Bediencentrale Maasbracht (buitenkant)Bediencentrale Maasbracht (monitoren)